Wat eten we vanavond?

Kip met pesto pasta

Kip

Ingredienten

40 gram groene pesto

200 gram pasta

50 gram creme fraiche

1 el water

1 kippenboulionblok

1 ui

1 tl Italisaanse kruiden

350 gram kipfilet

250 gram kookroom

35 ml olijfolie

350 gram Parmezaanse kaas

100 gram snoeptomaatjes

2 teentjes knoflook

snufje zout

snufje peper

Bereiding

Snijd de groentes en kip. Breng het water aan de kook (halfvol). Wanneer het water borrelt, voeg je het zout toe en eventueel een scheutje olie. Roer even samen. Voeg de pasta toe. Kook het voor zo/’n 10 tot 13 minuten of tot de pasta gaar is. Verhit de olijfolie in de pan. Voeg de ui toe en bak voor een paar minuten. Voeg de knoflook, kip, zwarte peper, uienpoeder, Italiaanse kruiden, zout en kippenbouillon toe. Bak samen voor een paar minuten. Voeg de snoeptomaatjes, kookroom, crème fraîche en groene pesto toe. Kook mee totdat het pruttelt en de saus iets dikker aanvoelt. Voeg de parmezaanse kaas toe. Kook tot een mooi geheel.Voeg de saus toe aan de pasta en roer samen.